RSS

Un motiv….

23 Sep

Pierdut….Nu mai stiu nici macar cine sunt …. Ce vreau….Ce imi doresc? E destul de tarziu …. Ametit de alcool si de fumul de tigare …. Nu stiu …. Ce fac? Ce am facut ? Ce s-a intamplat cu mine …. ? Ce s-a intamplat cu mine … ? Nici nu ma mai recunosc…. Ma uit in oglinda…Ce vad ? Un tip cu fruntea incretita….Tuns scurt, privirea rece….Sprancenele groase si arcuite…Nebarbierit, de parca timpul ar fi trecut mult prea repede ca sa isi dea seama …. Ma privesc….Vreau sa ma lovesc, sa lovesc si sa sparg totul in jurul meu ….. Scuip si ma uit din nou la mine …… Atat de vulgar … Atat de multa furie si rautate …… Nu ma recunosc…. Caut cateva poze … Poze , care sa imi reaminteasca…sa imi reaminteasca cum eram…Cum aratam … Cum aratam pana ca problemele si greutatile sa ma loveasca….Vad un copil …. Gropitele in obraji, bretonul dezordonat, si roseala din obraji … Asa eram ….. Acum … vad in oglinda …ce vad  ? Nici macar nu stiu ce …. Vad un om cu sufletul gol…rascolit….Un animal …. Un ….o …. o bestie…..Nu-i mai pasa de nimeni si nimic … ceva s-a schimbat inauntrul lui … Nu mai e acelasi…Nu mai zambeste… Nu se mai bucura….

Injura mereu , e nervos tot timpul … Tranteste, buseste, sparge …. Injura, isi aprinde o tigare si …. Si pleaca….Isi ia geanta in spate, isi mai aprinde o tigare…..Pierdut printe miros de sudoare, fiare ruginite si un sac de box ros si tocit……Pierdut printre …. printre nici el nu stie…..Ca un robot, executa miscari lente si meticuloase…..Rabufneste si tranteste fiarele pe jos , se ridica si nervos incepe sa loveasca sacul greu, ce face lantul ruginit de care atarna sa scoata un sunet sinistru …. loveste furios, plin de nervi ,rage, ca un animal turbat si prins in colt , ce isi da ultima rasuflare de durere si ura…..Un minut … Doua minute… Cinci minute….Douazeci de minute….Plin de sudoare , cu miscarile incetinite, parca dintr-un film vechi, isi arunca ultimele lovituri asupra sacului ros de vreme …. cade in fund pe cimentul rece , si lacrimile incep a-i curge pe obraji…. se facu liniste……o liniste ca de mormant …. toti se intreaba ce se intampla , ce a patit , daca e in regula …. incepe a scanci ca un copil ….. Nimanui nu-i pasa cine esti sau ce faci …. Nimanui nu-i mai pasa, sa stie daca esti bine , daca ti-e bine … daca ti-e rau … daca esti in regula …. Daca……

Toata ura si durerea….Ce faci cu ea ? Unde o arunci ? O ascunzi in tine ….. rabufnesti …. strangi mai multa ura in tine … si uiti sa te bucuri de … viata……..Uiti , cum era , atunci cand aveai prieteni , cum era atunci cand nu duceati grija banilor, grija femeilor, grija …. altor lucruri ….. Cand nu va pasa de ce se va intampla maine….Un tip sensibil …. un om ca toti oamenii …. ce incaseaza din toate partile lovituri grele … si care … isi duce ura in suflet …. isi arunca toata durerea … in el …. Se pedepseste singur … pentru tot ceea ce altii ii fac…. Imi mai aprind o tigare….Oare cu ce am gresit …. Ma gandesc , daca eram altfel …nu mai eram asa? Daca nu eram asa ….Cum eram ? …. Ce se intampla cu mine , daca nu greseam … Daca nu faceam acele  greseli , acele decizii … Daca …. Si daca…. Si acum … ce faci ? Mergi inainte, incerci sa “Zambesti” , sa maschezi toata ura si tristetea………….. Nu am fost un actor prea bun , niciodata……si totusi “Nu am patit nimic, sunt ok …” Te retragi si …. inchizi ochii ….Inauntrul tau , distrugi totul …. Te distrugi singur ….. Ma distrug …….

Si nu sunt singurul ….. Sunt altii care impartasesc aceleasi ganduri … aceleasi simtiri …. Si nu suntem singuri … doar necunoscuti …. niste anonimi … Vremuri grele ne asteapta pe toti …. Rezistam …. suntem infranti de un sistem defect, de o societate bolnava…. Ne ridicam … ingenunchem …Cat ? Nu stie nimeni …. Niciodata….Suntem …..oameni … si totusi, oamenilor nu le mai pasa….ar fi trebuit sa simtim … Compasiune … iubire…. dragoste….sentimente…. Si totusi , unde sunt toate momentele in care ne doream sa fim impreuna cat mai mult timp? Unde sunt clipele de dragoste , in care ne jucam in parul celuilalt si ne sopteam cuvinte de dragoste la ureche, saruturi fierbinti si pline de dragoste…. Unde ? Nu stim …. Ceva s-a intamplat ….

Nici macar nu mai stiu … Nu mai stiu ce, de ce, unde … Pentru ce ? Si e 5 dimineata ….. Aprind o tigare ….. Una pe langa multe altele … dar cu ce rost ? Pentru ce ? Nici macar nu stiu …. Ma contrazic singur , ma aprob si dezaprob in acelasi timp ….Imi e somn … mi-as dori , sa adorm , sa trag in piept un ultim fum , sa iti fur un ultim sarut , si sa adorm …. Un somn adanc , din care sa nu ma mai trezesc ….. Ar fi o decizie …. o scapare mult prea usoara….Niciodata nu m-am dat batut …. asa ca nu o sa ma refugiez in asta…. Nu atat de usor …..Nici macar GANDUL , ca ar putea fi mai bine nu mai exista…. Nici macar speranta …. Acum .. caut doar un motiv … un motiv pentru care ar trebui sa mai respir, sa mai clipesc, si sa nu mor …. Un motiv ……Atat ….

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 23, 2012 in Impresii

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: